loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
LITE KJENT: Selv om storparten av de norske fiskeriene er MSC-sertifiserte, er merket lite kjent blant forbrukerne. (Illustrasjonsfoto: Johan Wildhagen, Seafood.no)

MSC: – Sertifisering er riktig

Georg Mathisen / 2016-04-15 17:38:13

Over 99 proset av fisken med MSC-merke er riktig etikettert, ifølge DNA-tester.

Marine Stewardship Council har hatt pressetur til Lofoten og fortalt om bærekraftig fiske og sporing av fisk. Hestekjøttskandalen i Europa satte sporbarhet av råvarer på agendaen igjen, ifølge MSCs Camiel Derichs.

Jukser med råvarene

– Men vi ser ikke bare en erstatning av billigere ingredienser enn biff i burger. Det skjer i fiskeprodukter også. Det er vanskelig å se forskjellen mellom en panert torsk eller pangasius fra oppdrett i Asia. Men torsk er seks ganger dyrere, sier han til Lofotposten.

Ifølge Derichs er 30 prosent av sjømaten i verden feilmerket. Det betyr ikke bare at forbrukerne betaler for mye for den, men er også en trussel for bestandene, sier han.

Ti prosent sertifisert

Men han reklamerer altså for sitt eget merke, og viser til DNA-tester som forteller at 99 prosent av den MSC-merkede fisken har riktige opplysninger på etiketten.

Nå har 9,2 millioner tonn fisk, det vil si ti prosent av all fisken som fantes i verden, sertifikatet. Over 70 prosent av fiskeriene i Norge er sertifisert, men både Sverige og Danmark har fem ganger så mange MSC-merkede produkter i butikkene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse