loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
INNHOLDSMERKING: Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, støtter forlaget om å merke alkohol med ingrediens- og næringsinnhold. (Foto: Bryggeri- og Drikkevareforeningen)

Positiv til innholdsmerking av øl

Synnøve Prytz Berset / 2017-03-15 09:25:42

EU vil merke alkohol med ingredienser og næringsinnhold på samme måte som andre mat- og drikkevarer. –Forslaget har vår fulle støtte. Folk har krav på å vite hva de putter i munnen, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen tror folk flest vet lite om hva øl faktisk inneholder.

– Jeg tror mange vil få aha-opplevelser når de ser at øl kun består av naturlige råvarer og inneholder langt færre kalorier enn folk flest er klar over, sier han.

Prøveperiode

EU-kommisjonen foreslo i går at øl-, vin- og brennevinsprodusentene skal få en prøveperiode på ett år. I denne perioden oppfordres de til frivillig merking av drikkevareemballasjen. Etter dette året skal det avgjøres om selvreguleringen fungerer bra nok eller om man må pålegge innholds- og ingrediensmerking gjennom lov. I så fall vil det også omfatte Norge.

De største bryggeriene i Norge har allerede i lang tid merket emballasjen med ingredienser og næringsinnhold, selv om drikkevarer med over 1,2 prosent alkohol er unntatt fra merkekravet.

– I en overgangsperiode vil det by på problemer for små bryggerier som brygger mange små porsjoner med ulike øl og ikke har tilgang til laboratorier, sier Nome.

Vil gå seg til

Likevel tror han det vil gå seg til for de fleste, og at merkekravet bare vil omfatte batcher som overstiger et visst antall tusen liter.

Den europeiske bryggeriforeningen (Brewers of Europe) har vært en av de ivrigste pådriverne for obligatorisk merking av ingredienser og næringsinnhold på alkoholemballasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse