loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KRYSNING: Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål.

Rosettkål hedret for smaken

Georg Mathisen / 2016-11-01 04:34:38

– Vi håper Spesialitet-merket kan bidra til at enda flere kan oppdage denne lille kålen som vi er så stolte av, sier Per Odd Gjestvang.

Kålprodusenten på Vang gård har fått merket på rosettkålen sin.

Rosettkål er en krysning mellom rosenkål og grønnkål som gir små, grønnlilla buketter. – Vi oppdaget denne vakre kåltypen fra England i 2011, og har siden da jobbet hardt for å gjøre rosettkål kjent også her i Norge, forteller Gjestvang.

Matmerk omtaler rosettkål som en fin fiberkilde og kalorifattig. Den er rik på vitamin A, E, K og vitamin C og en kilde til B-vitaminet folat, kalsium og kalium. Rosettkålen har en frisk, mild og nøtteaktig kålsmak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse