loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
OPPHEVES: Portforbudet for fjørfe oppheves fra 1. juni. (Foto: Mattilsynet)

Nå kan høna slippes ut

/ 2017-05-31 14:31:43

Fra 1. juni opphever Mattilsynet de midlertidige bestemmelsene om «portforbud» for fjørfe.

Det er derfor ikke lenger krav om innhegning og tett tak dersom fjørfe holdes ute.

Ingen fugleinfluensa

Bakgrunnen for at bestemmelsene om «portforbud» oppheves er at antall fugleinfluensa-utbrudd i Sentral-Europa avtar. I tillegg er fugletrekket i Norge hovedsakelig avsluttet for sesongen, ifølge anerkjente ornitologer.

– Dette medfører at risikoen for introduksjon av fugleinfluensa til Norge er betydelig lavere. Vi anser dermed de beskyttende tiltakene i «portforbudforskriften» som ikke lenger nødvendige. Det er ikke registrert fugleinfluensa hos verken ville eller tamme fugler i Norge. Det ser ut til at smitten med fugleinfluensa ikke kom til Norge denne gangen, sier veterinær og seniorrådgiver Fredrik Wittenburg Andersen i Mattilsynet.

Generell varslingsplikt

Men selv om fjørfe og andre fugler i fangenskap nå kan slippes ut, stilles det fortsatt generelle krav til at alle dyr skal holdes på en dyrevelferdsmessig forsvarlig måte.

Mattilsynet ber de som driver fjørfehold fortsatt om å være årvåken for tegn på smittsomme sjukdommer hos ville eller tamme fugler.

– Dersom du oppdager flere døde fugler på et lite område ønsker vi at du melder fra til Mattilsynet. Det samme gjelder dersom du får mange syke fugler i fjørfeholdet ditt, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse