loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
– Vi garanterer en laks som er fôret med null antibiotika, null bruk av palmeolje, høyere krav til innhold av omega-3 og som er 100 prosent sporbar, sier Lerøy-sjef Henning Beltestad.

Spores fra rogn til vogn

Georg Mathisen / 2015-08-27 16:38:59

Lerøy og Norgesgruppen lanserer laks som er sporbar og garantert fri for antibiotika.

«Gladlaks» er navnet. Det er laks som er helt uten antiobiotika og palmeolje, og er fôret med fôr som har høyere krav enn vanlig til omega-3-innhold. Forbrukeren kan spore den ved hjelp av en produktkode på pakken.

Vaksiner og fôr

– Stadig flere er opptatt av informasjon om produktene de kjøper. Gladlaksen er sporbar, og kundene får vite hvor den har vokst opp, når den ble vaksinert og mot hva, hva slags fôr den har fått og når, og hvor den ble slaktet, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy.
– 17 prosent av all sjømat vi selger er laks, og det er derfor helt avgjørende at vi kan tilby markedets beste kvalitet, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

To ganger i uken

Norstat har gjennomført en undersøkelse som viser at bare annenhver nordmann følger Helsedirektoratets anbefaling om hvor mange fiskemiddager de bør spise. – Vi har et mål om at våre kunder skal velge fisk minst to ganger i uken, sier Jan Paul Bjørkøy.
– All norsk laks er sunn og av høy kvalitet. Når vi nå legger lista enda høyere, er det for å gi forbrukerne ekstra trygghet, sier konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse