loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KASTES: Mattilsynet vil kaste Nugatti verdt 15 millioner kroner – Orkla vil heller ha bot.

Må kaste en halv million bokser Nugatti

Georg Mathisen / 2016-04-05 06:20:43

Pålegg til 13,7 millioner brødskiver går i søpla fordi Nugattien inneholder hasselnøttpasta som ikke er lovlig innført. Orkla har klaget på vedtaket.

«Virksomheten har importert, og satt i produksjon, et parti med hasselnøttpasta med opprinnelse Tyrkia, uten at forsendelsen har vært fremstilt for offentlig grensekontroll. Det er ikke gitt tillatelse til fortolling», skriver Mattilsynet ifølge VG.

– Overreagerer

De 500.000 boksene med Nugatti, Nugatti Max, Nugatti Air og Nugatti Zero ligger delvis på lager på Lillestrøm og delvis på fabrikken i Oslo, samtidig som noe fremdeles er ute hos grossist.

– 200 tonn med god og trygg mat står nå i fare for å måtte kastes. Vi mener at Mattilsynet overreagerer og ber om at de vurderer andre reaksjoner mot oss enn å pålegge oss å destruere mat, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods Norge.

Vil heller ha bot

Orkla har klaget på vedtaket. – Vi erkjenner at vi har gjort en prosedyrefeil i denne saken, men mener at å destruere et stort parti med førsteklasses mat er en stor overreaksjon. Vi mener også at Tollvesenet og Mattilsynet selv har bidratt til prosedyrefeilene, sier Stokken.

Hasselnøtter er et risikoprodukt på grunn av faren for aflatoksiner – kreftfremkallende muggsoppgifter. Det har ikke skjedd med disse varene, ifølge Stokken. Overfor VG peker han på at det er mulig å gi Orkla en bot i stedet for å ødelegge maten.

Det er ingen fare for mangel på Nugatti i butikkene som følge av vedtaket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse